Asuntokohtaiset tiedot

Ilmastointi
Liestuulettimen rasvasuodatin (metalliritilä) on pestävä säännöllisesti vähintään neljä kertaa vuodessa. Jos asunnossa ei ole liesikupua , siellä on venttiili (venttiililautanen ja seinässä oleva aukko) puhdistettava. Jos suodattimet tukkeutuvat, ilmastointi alkaa toimia huonommin ja palovaara kasvaa huomattavasti. Ilmanvaihdon varmistamiseksi ja kosteusvauroiden riskin vähentämiseksi on rivitaloasuntojen ilmastoinnin oltava käynnissä vuorokauden ympäri. Kerrostalojen ilmastointi ohjautuu kellolla määrätyn aikataulun mukaan.


Huoneistojen lämmitys
Lämpöpatterit on varustettu termostaateilla, jotka katkaisevat lämmönjakelun tietyissä lämpötilassa. Viihtyisän sisäilmaston kannalta olisi termostaatti säädettävä siten, ettei ikkunoita tarvitse avata ylimääräisen lämmön poistamiseksi. Tarkista silloin tällöin huonelämpötila - viihtyisän sisälämpötila on 19-21 astetta.


Vedenkulutus
Koska perimme ennakkomaksun, joka perustuu todellisiin vesikustannuksiin henkilöä kohti kuukaudessa (kylmä ja lämmin vesi), lienee kaikkien asukkaiden etujen mukaista kuluttaa mahdollisimman vähän vettä. Joissakin asunnoissa on oma vesimittari, ja silloin vuokralainen maksaa aina todellisen kulutuksen mukaan.


Palovaroitin
Pelastuslain mukaan jokaisessa huoneistossa pitää olla palovaroitin. Huoneiston haltijana vuokralainen vastaa laitteen hankinnasta ja toiminnasta (toiminnan tarkistus ja paristojen vaihto).


Moottorilämmitinrasiat
Koska moottorilämmitinrasiat muodustavat erittäin suuren vaaratekijän lapsille, haluamme korostaa, ettei moottorilämmittimen johto saa jäädä roikkumaan rasiasta. Moottorilämmitinrasian kansi on aina pidettävä kiini.


Lieden hoito
Toimiakseen moitteettomasti liesi ja uuni vaativat säännöllisesti huoltoa. Lieselevyt on puhdistettava säännöllisin välein. Uuni puhdistetaan perusteellisesti puhdistusaineella muutaman kerran vuodessa ja pyyhitään säännöllisesti.


Huoneiston muut laitteet
Jos huomaatte, että esim. jääkaappi käy koko ajan, olisimme kiitollisia jos ilmoittaisitte tästä välittömästi talonmiehelle/kiinteistönhoitajalle.


Ovien avaaminen työajan ulkopuolella
Ovien avaaminen työajan ulkopuolella maksaa 20€ (työaika: 7:30-16:00). Maksetaan suoraan kiinteistönhoitajalle oven avaaminen yhteydessä.


Fab Pedersöre Bostäder Koy
Pl1

68911 PÄNNÄINEN
Käyntiosoite:
Skrufvilankatu 2

68910 PÄNNÄINEN
Puh. (06) 7850 111
Fax (06) 7850 222
info(a)pedersorebostader.fi
Puh. 06-7850 153 Anne Törnqvist, kiinteistösihteeri
Puh. 06-7850 331 Peter Wikström, tekn. isännöitsijä
Puh. 06-7850 152 Kjell Gripenberg, toimitusjohtaja