top of page

Pysäköinti

Asukkailla on mahdollisuus saada oman pysäköintipaikan, joissakin kiinteistöissä on myös autokatospaikkoja.

HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Tervetuloa asumaan Pedersöreen! Olemme koonneet hyödyllistä tietoa joka koskee juuri sinun asuntoasi

YHTEINEN VASTUU

Pyrimme pitämään vuokratason mahdollisimman alhaisena. Tämän saavutamme pitkäaikaisella ja määrätietoisella kiinteistönhoidolla jossa talous on keskipisteenä. Haluamme antaa sinulle vinkkejä siitä, miten voit auttaa meitä tässä: 

 • Pidä huoneistossa kohtuullinen huonelämpötila. Sopiva sisälämpötila on 19-21°C välillä. 

 • Sulje ovet ja ikkunat lähtiessäsi kotoa.

 • Käytä vettä säästeliäästi ja tarkista ettei vuotoja esiinny, esimerkiksi vilkaisemalla silloin tällöin tiskialtaan alle. 

 • Tarkista, että asunnon kaikki vesihanat ovat tiiviitä ja ettei nämä tai WC-istun vuoda. 

 • Tarkista, että kaikki valot on sammutettu sekä huoneistossa että yhteisissä tiloissa, kun tiloja ei käytetä.

 • Säädä oikea lämpötila jääkaappiin ja pakastimeen. Jääkaapille suositellaan +5°C ja pakastimelle -18°C.

 • Jotta liesi ja uuni toimisivat moitteettomasti täytyy niistä huolehtia. Keittolevyt puhdistetaan säännöllisesti ja uuni on puhdistettava kunnolla muutama kerta vuodessa. 

Otathan meihin heti yhteyttä mikäli havaitset huoneiston tai talon muiden tilojen tai välineiden vahingoittuneen. Lisätietoa vikailmoituksesta löydät tästä.

VESIMAKSU

Meidän kaikissa asunnoissa talousvesi on tuotettu hyvälaatuisesta pohjavedestä. Vesimaksu koostuu raakaveden kustannuksista, kuuman veden lämmityskustannuksista ja maksu jätevesien käsittelystä.

Veloitamme vesimaksun joko:

a) Mitataan kulutus asuntokohtaisella vesimittarilla. Maksat vesiennakkomaksun per henkilö ja kuukausi joka tasataan mittarilukeman mukaisesti neljä kertaa vuodessa. Maksat siis aina todellisesta vedenkulutuksesta. Tämä koskee asuntoja joissa kaukolämpö, kalliolämpö tai öljylämmitys ja joissa lämmitys sisältyy vuokraan.

b) Mitataan kulutus asuntokohtaisella vesimittarilla. Maksat vesiennakkomaksun per henkilö ja kuukausi joka tasataan mittarilukeman mukaisesti neljä kertaa vuodessa. Maksat siis aina todellisesta vedenkulutuksesta. Tämä koskee asuntoja, joissa suora sähkölämmitys ja joissa lämmitys ei sisälly vuokraan.

c) Asunnossa asuvien henkilömäärän mukaan. Maksat vesimaksun per asukas ja kuukausi. Jos käy ilmi, että asunnossa asuvien määrä poikkeaa ilmoitetuista tiedoista, veloitamme siitä lisämaksuja.

Ota yhteyttä meidän kiinteistösihteeriin, jos et ole varma,  mikä käytäntö koskee juuri sinun asuntoa!

OLE TARKKANA MITÄ PÄÄSTÄT VIEMÄRIIN

WC-pönttöön ja viemäreihin ei saa laittaa jätteitä jotka saattavat tukkia tai vaurioittaa niitä.  Ruokien paistorasvaa ei myöskään saa kaataa pesualtaaseen tai WC-istuimeen koska rasvan kovettuessa se aiheuttaa tukkeumia. Ongelmajätteet eivät myöskään kuulu laittaa viemäriin. Lisätietoa siitä mitä ei saa laittaa WC-pönttöön voit tulostaa tästä (1,7MB): WC-pönttö ei ole tarkoitettu jätteille

ULKOALUEET

Ulkoalueet on tarkoitettu kaikille ja on pidettävä kunnossa. Rivitaloasunnon asukas on velvollinen pitämään oma piha-alue siistinä. Omat ulkoleikkivälineet on siivottava pois käytön jälkeen. Lasitetut terassit ei saa käyttää roskatilana. 

Tupakantumppeja ei heitetä piha-alueelle vaan laitetaan tarkoitukseen varattuihin säiliöihin. 

VARASTO

Jokaisella asunnolla on oma lukittava varasto joko kellarissa, autokatoksen alla tai sisäänkäynnin vieressä. Pidä varastotila siistinä äläkä säilytä siellä palovaarallisia tai voimakkaan hajuisia aineita yms. Kerrostaloissa on erillinen yhteinen tila polkupyörille, lastenvaunuille ja urheiluvälineille.

PORTAIKKO

Portaikko ei ole kokoontumis- tai leikkipaikka. Liiku portaikossa mahdollisimman hiljaa ja vältä ovien paukuttelua tai äänekästä puhetta. Lastenvaunuja lukuun ottamatta porrastiloissa ei saa säilyttää irrallisia esineitä.

SAUNA

Talon vuokra-asukkailla on oikeus käyttää yhteistä saunaa (jos sellainen löytyy) saunavuorolistan mukaisesti. Sauna ja pesutilat tulisi jättää siistiksi seuraavaa saunojaa varten.

JÄTEHUOLTO

 • Noudata jätteiden lajitteluohjeita. Lisätietoa jätteiden lajittelusta löydät Ekoroskin kotisivuilta: Jätteiden lajittelu

 • Kiinteistön jätteidenkäsittelypisteessä löydät eri astioita eri jätteille, joten lajittele jätteet oikein.

 • Kaikki muu kuin kotitalousjätteet (huonekalut, elektroniikka, joulukuusi jne.) on asukkaan itse vietävä suoraan hyötykäyttöasemalle.

PYSÄKÖINTI

 • Ota yhteyttä meidän kiinteistösihteeriin ja selvitä olemassa olevat vaihtoehdot. Yhteystiedot löydät tästä.

 • Pysäköi joko autokatoksen alle tai pysäköintipaikalle. Pysäköinti käytävillä tai asuntojen edessä ei ole sallittua. Hälytys- ja huoltoajoneuvot on pystyttävä suorittamaan tehtäviään! 

 • Vältä auton tyhjäkäyntiä.

 • Käytä ajastinta mikäli käytät sisätilanlämmitintä. HUOM! Joissakin kiinteistöissä ei ole mahdollista käyttää lohkolämmitintä ja sisätilan-lämmitintä yhtaikaa. 

bottom of page