top of page

Osoitteenmuutos

Muista ilmoittaa Postille sinun ja perheesi muutosta. Muuttoilmoitus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen muuttoa

HYÖDYLLISTÄ TIETOA KUN MUUTAT SISÄÄN

Jotta muutto olisi mahdollisimman mutkaton, tästä löytyy hyödyllistä tietoa muuttaessa meidän vuokra-asuntoon:

VUOKRASOPIMUS

Kun meille saapuu asuntohakemus tarkistamme aina hakijan luottotiedot.

Mikäli kaikki hakemukseen liittyen on kunnossa teemme vuokrasopimuksen ehdoilla, joita sovelletaan haettavaan huoneistoon.


On tärkeää että saamme tietoa kaikista huoneistoon muuttavista ja mikäli asukkaiden määrä muuttuu, siitä on ilmoitettava meille välittömästi. 

OSOITTEENMUUTOS

Tee sinun ja perheesi muuttoilmoitus postin verkkosivuilla: www.posti.fi.

Tämä ilmoitus päivittää tietosi Postin rekisterissä ja Maistraatin yllä-pitämässä väestötietojärjestelmässä. Saadaksesi sinun ja perheesi posti oikeaan osoitteeseen on muuttoilmoitus tehtävä viimeistään viikkoa ennen muuttoa (muuttoilmoitus on lain mukaan tehtävä viimeistään viikon kuluessa muutosta). 

TAKUUVUOKRA

Ennen sisäänmuuttoa maksat vakuuden, joka vastaa 1 kuukauden vuokraa. Tämä vakuus on meillä koko sen ajan kun olet meidän vuokralaisena. Kun vuokrasopimus päättyy, vakuus palautetaan ehtojemme mukaisesti.

 

Takuu toimii vuokranantajan vakuutena kattamaan kaikki vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen vuokralaisen aiheuttamat kustannukset, kuten vahingot, epänormaali kuluminen, avainten katoaminen, siivous jne.

Maksutiedot vuokravakuuden maksamista varten saat asumis-tarjouksemme kanssa tai kuitenkin viimeistään allekirjoitettavan vuokrasopimuksen yhteydessä.

Vakuus maksetaan aina ennen muuton alkamista!

VUOKRAN MAKSAMINEN

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä annamme sinulle pankkisiirtolomakkeen ensimmäisen vuokran maksamista varten. Tämän jälkeen lähetämme vuokralaskut kolmelle kuukaudelle postitse suoraan kotiisi. Vuokra maksetaan aina ennakkoon, eräpäivä on tavallisesti kuukauden 5:s päivä.  

SÄHKÖ, INTERNET JA KAAPELI-TV

Ilmoitamme sähköyhtiölle muuton päivämäärän. Sähköntoimituksen ja vuokrasopimuksen alkamis- ja päättymispäivät ovat aina samat. Tämän jälkeen Norjan sähköviranomainen lähettää sinulle sähkösopimukset ja käynnissä olevat sähkölaskut suoraan.

Suurin osa asunnoistamme on kuituyhteydessä Pedersöre Openin kuituverkon (PÖF) kautta ja täysin varusteltu sekä kuitu- että IPTV-laatikoilla. Tämän jälkeen sinun on tilattava sekä Internet- että IPTV-palveluPedersöre Open Fiber jaJNT, joka puolestaan laskuttaa näistä palveluista erikseen.

Muut kiinteistömme on varustettu kaapeli-tv-liitännällä. Kaapeli-TV:n vuosimaksu sisältyy vuokraan. Maksullisia kanavia varten tarvitaan ohjelmakortti, ota yhteyttä JNT saadaksesi lisätietoja. Internet-palvelun tilaa myös suoraan mm. JNT.

AVAIMET

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen tai viimeistään muuton yhteydessä voit lunastaa avaimet huoneistoon. Kirjallinen kuittaus on todistus siitä että olet vastaanottanut avaimet.

Mikäli kadotat avaimen, sarjoitamme aina oven lukon uudelleen ja olet vastuussa kustannuksista. Joudut tälloin korvaamaan lukkojen uudelleensarjoituksen 2-3 ovessa (huoneiston ovi, parveke ja varasto) sekä maksamaan uudet avaimet. Älä tee omia avainmerkintöjä esim. "Lodentie as 10" koska tämä on suora osoite epärehelliselle henkilölle, joka löytää kadonneen avaimen!

KOTIVAKUUTUS

Kun asut meidän asunnossa edellytämme, että sinulla on voimassa oleva kotivakuutus, johon sisältyy vastuuvakuutus. 

Miksi?

Kyllä, koska kotivakuutus tuo sinulle turvaa, jos asunnossasi syntyy vahinko.

  • Meidän vakuutuksemme ei korvaa vahinkoa joka sattuu irtaimistollesi (huonekalut, televisio, polkupyörä) vesivahingon tai tulipalon sattuessa asunnossasi tai talossa. 

Kyllä, koska vastuuosa korvaa sinua, 

  • jos esimerkiksi rikot ikkunan tai aiheutat WC:n lavuaarin halkeaman. Sinä maksat korjauksen, vaikka vaihko sattui vahingossa. 

  • mikäli tuotat vahinkoa muille. Jos esimerkiksi suihkussa tulvii, pesukoneesi tai astianpesukoneesi vuotaa ja vettä valuu lattialle tai alla olevaan asuntoon sinä olet vastuussa ja korvausvelvollinen. 

Vaatimuksemme, että sinulla on oltava kotivakuutus, on vain sinun eduksesi!

ASTIANPESUKONE/ PYYKINPESUKONE

Oma astianpesukone/pyykinpesukone on useimmiten sallittua asunnoissamme mutta koska suurin osa vesivahingoista aiheutuu vuokralaisten itse asentamista koneista, kannattaa huomioida seuraavat asiat:

  • koneen on oltava toimintakuntoinen ja kaikki turvatoimet huomioitu

  • Astianpesukoneen asennuksen ja irroittamisen tulee suorittaa asianomainen LVI-asentaja.

  • Muovialusta (suojakaukalo) on aina laitettava astianpesukoneen alle

  • Sulje täyttöhana kun astianpesukone/pyykinpesukone ei ole käytössä.

  • Pesukoineiden toimintaa tulee aina valvoa. Koneita ei saa jättää päälle, kun asunnosta poistutaan.

  • Tarkista liitännät säännöllisesti vesivuotojen havaitsemiseksi

  • Muuttaessa astianpesukoneen vedenotto– ja poistoputken päät on tulpattava huolellisesti.

Jos havaitset vesivuodon, soita heti meidän päivystykseen!

bottom of page