top of page
eld sprinkler

112

Yleinen hätänumero: 112

PELASTUSSUUNNITELMA

Selvitä etukäteen mitkä kodin evakuointireitit ovat: kaikki ikkunat evakuointitikkailla, parveke jne. On tärkeää, että kaikki tietävät, mitä tietä pääset huoneistosta tulipalon sattuessa.

TURVALLISUUS

Vuokralainen on vastuussa siitä, että asunnossa on palovaroitin/ palovaroittimia ja että nämä toimivat. Asunnossa on oltava vähintään 2 palovaroitinta mikäli asunto on yli 60 m2. Asenna ne keskelle huonetta vähintään 50 cm seinästä. Tarkista palovaroittimen toimivuus ja uusi patterit säännöllisin väliajoin.

Joissakin asunnoissa on valmiiksi asennetut palovaroittimet, älä unohda tarkistaa niiden toimivuus! Joissakin asunnoissa on kiinteät palovaroittimet jotka toimivat verkkojännitteellä.  Kiinteistöhoitajat tarkistavat niiden toiminnan.

PELASTUSTIET

​Pysäköi aina omalle pysäköintipaikalle. Pysäköinti käytävillä ja asuntojen edessä ei ole sallittua. Hälytys- ja huoltoajoneuvot on pystyttävä suorittamaan tehtäviään!

YLEINEN HÄTÄNUMERO: 112

Kiireellisissä tapauksissa soita 112:

  • Kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa.

  • Kun haluat ilmoittaa poliisille käynnissä olevasta rikoksesta tai

  • Kiireellisissä hätätilanteissa kun tarvitset paikalle auttavia viranomaisia (poliisi, ensihoito, pelastus, sosiaali).

112​ SUOMI-SOVELLUS

Nopeutat avunsaantia hätätilanteessä jos tiedät sijaintisi, osoite- ja koordinaatit, varsinkin paikoissa jossa vietät vapaa-aikaasi. Selvitä ne etukäteen - saat koordinaatit esimerkiksi 112 Suomi -sovelluksesta, jonka voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Kun soitat hätäpuhelun 112 sovelluksen kautta sijaintitietosi välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. Lisätietoa 112-sovelluksesta löydät tästä: 112 Suomi

bottom of page